Hovslund Børneunivers logo

Dagplejer Karin Jacobsen

Billede1

Lidt om mig

Jeg er en årgang 1958 og har været dagplejer siden 1988. Min mand (Marius) og jeg bor i et hus med en stor have, som børnene bruger som legeplads.


Kurser

I tiden som dagplejer, har jeg været på forskellige kurser. Det seneste var Den styrkede pædagogiske læreplan, som jeg arbejder meget ud fra, da den kommer hele vejen rundt om barnet.


Hverdagen hos mig

Dagen starter stille, så vi får hilst på hinanden på en god måde, f.eks. ved at læse, spille, synge eller lege. Er der behov for morgenmad, kan dette sagtens lade sig gøre.


Kreativiteten er en stor del af mig, som jeg elsker at give videre til børnene, f.eks. ved at tegne, male, klippe og lege med perler, eller bruge ting vi har fundet i naturen.


Jeg tager ofte børnene med ud i naturen, hvor vi flittigt bruger Christiania-cyklen for at kunne komme lidt længere ud i lokalsamfundet og opdage/opleve, f.eks. føle på vejret, se en sø med ænder, gå tur i skoven, se hvor børnene bor, heldagstur til stranden osv.


Hver onsdag er vi i legestue i Universets gymnastiksal eller på sportspladsen, sammen med de andre i dagplejegruppen, hvor vi træner motorikken og større sociale sammenhænge.


En gang om måneden er vi på heldagsbesøg i Børnehuset, for at børnene kan blive trygge ved omgivelserne og Børnehusets personale, inden de skal starte der.


Det er vigtigt for mig, at barnet er tryg ved mig og miljøet i og omkring mit hjem. Trygge børn har gå-på-mod og bliver nysgerrige, får lyst til at gå på opdagelse og bliver sociale. Min holdning er, at børnene skal sove til de vågner af sig selv, da udhvilede børn lærer bedst, og har overskud til at være sociale.